Bewuste keuze

Voor onze kipfilet en licht gerookte kipfilet wordt gebruik gemaakt van de Bufkes Select Kip.

Onze kip is echt 100% Hollands. Zij wordt geboren in de Achterhoek en groeit daar en in Brabant op in een ruime* stal. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme.

Optimale omstandigheden kuikens

De eerste drie weken, als het nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Voeding en antibiotica

De kip beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting van de kip is 100% plantaardig met mineralen en vitaminen. Er worden geen groeibevorderaars toegediend en het vlees is antibiotica vrij.

Minder stresshormoon

Bij het transport en de verwerking van onze kip wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op ambachtelijke* wijze geslacht. Ook deze verwerking vindt volledig in Nederland plaats. Er wordt gewerkt met apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding. Zo kun jij genieten van een heerlijk stukje kip.


Kenmerken Bufkes Select Kip

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt over jouw stukje kip. Daarom zijn wij heel transparant over de opgroei, voeding en verwerking van onze kip. De kenmerken van de Bufkes Select kip zijn:

  • Echte Hollandse kip
  • Ruime stallen*
  • Natuurlijk dag- en nachtritme
  • Kleinschalige opgroei*
  • Geen groeibevorderaars
  • Antibiotica vrij vlees
  • 30% langer leven*
  • Ambachtelijk verwerkt*

* t.o.v. reguliere kip

Nieuw en verbeterde Kipkrokant!

Het broodje Kipkrokant is vernieuwd en verbeterd!

Het vernieuwde broodje bevat nu nog meer kip en is nog lekkerder! De krokante kip is gemaakt van 100% kipfilet en voldoet aan de voorwaarden van Beter Leven